Reisschema
 Dag 1: Heenreis
 Dag 2: Shopping!
 Dag 3: Animal Kingdom
 Dag 4: Blizzard Beach
 Dag 5: Universal Studios
 Dag 6: Geen plannen
 Dag 7: MGM Studios
 Dag 8: Universal Studios
 Dag 9: Busch Gardens
 Dag 10: Geen plannen
 Dag 11: Magic Kingdom
 Dag 12: Sea World
 Dag 13: Key West
 Dag 14: Key West
 Dag 15: Magic Kingdom
 Dag 16: Epcot
 Dag 17: Cypress Gardens
 Dag 18: Islands of Adventure
 Dag 19: Cypress Gardens
 Dag 20: Terugreis
 
Dag 17: Cypress Gardens

Officieel een rustdag maar ik trek er alleen op uit om Cypress Gardens te gaan bekijken, tussen Orlando en Tampa. Cypress Garden heeft lang als openbaar park bestaan, is gesloten geweest en daarna als attractiepark verder gegaan. Het is een park met een rijke historie en ondanks dat er niet zo vreselijk veel attracties te vinden zijn beschikt het over 5 achtbanen en nog een aantal grote rides. Verder is er nog een waterskishow en zijn er verschillende dieren te zien in de tuinen.
Als eerste valt een flying island op. Niet iets wat je direct verwacht want er zijn er maar een paar van in de wereld. In de Efteling als Pagode en in Gardaland als UFO. Volgens de operators is er nog eentje in China, maar de Italiaanse kennen ze dan weer niet. De meneer die mee naar boven gaat weet een hoop over Cypress Gardens te vertellen. Een medewerker van de Efteling was toevallig een paar weken geleden ook al langs geweest.
De eerste achtbaan die ik tegenkom is Okeechobee Rampage: een Junior Coaster van Vekoma en niet anders dan de meeste Juniors van onze Nederlandse makers. Het is belachelijk stil in het park, zonder overdrijven is er meer personeel aanwezig dan bezoekers. Ik stap in de Okeechobee Rampage met twee andere mensen.
Aan de overkant staat Storm Surge, een zogenaamde spinning rapid ride zoals we die kennen uit Bobbejaanland. Alleen rijden mag niet dus ik moet even wachten tot een paar andere mensen langskomen waarbij ik kan instappen. Dat duurt niet erg lang want het is nog steeds erg warm en dan doen waterattracties het goed. Storm Surge spint als een dolle de glijbaan af. Nog nooit zo'n hard draaiende versie meegemaakt. Ook moeten we aan het zelf einde de boot op de lopende band trekken. Apart hoor.
Even verderop staat een Zamperla achtbaantje. Eigenlijk mag het geen achtbaan heten. Het treintje wordt zo'n anderhalve meter omhoog getakeld en sukkelt dan in een paar bochtjes weer naar beneden. Het is een exacte kopie van het achtbaantje in Fiabilandia in Italie. Ik zit er uiteindelijk alleen in :o)
En dan breekt het los. En flink ook, het komt echt met bakken tegelijk naar beneden. Ik ga maar even bij de arcade hal schuilen. Maar het blijft maar naar beneden storten en het onweert er ook nog bij dus alle attracties zijn gesloten. Om drie uur zou de waterskishow beginnen. Op de tribune zitten zo'n 30 mensen te wachten. Maar ook de show worden afgelast vanwege het onweer. Een uurtje later geef ik het maar op en ga terug naar het hotel. Vrijdag kan ik misschien nog even terugkomen.
Ook bij het hotel heeft vandaag niet veel activiteit plaats gevonden vanwegen het slechte weer. 's Avonds gaan we dan maar bij de Japanner eten. Hitachi heet dat hier, als de kok in het midden van de tafel het eten voor de gasten die er omheen zitten klaarmaakt. Er wordt altijd wel een showtje bij gegeven en onze kok doet het ook best leuk. En lekker natuurlijk.
Morgen gaan we naar Universal's Islands of Adventure. Hopen dat het weer dan wat beter is.