Reisschema
 Dag 1: Heenreis
 Dag 2: Shopping!
 Dag 3: Animal Kingdom
 Dag 4: Blizzard Beach
 Dag 5: Universal Studios
 Dag 6: Geen plannen
 Dag 7: MGM Studios
 Dag 8: Universal Studios
 Dag 9: Busch Gardens
 Dag 10: Geen plannen
 Dag 11: Magic Kingdom
 Dag 12: Sea World
 Dag 13: Key West
 Dag 14: Key West
 Dag 15: Magic Kingdom
 Dag 16: Epcot
 Dag 17: Cypress Gardens
 Dag 18: Islands of Adventure
 Dag 19: Cypress Gardens
 Dag 20: Terugreis
 
Dag 18: Universal's Islands of Adventure

De allerlaatste pretparkdag maar zeker niet het minste park wat we voor het laatst hebben bewaard. Als het net zo goed is als de Universal Studios gaan we het zeker naar ons zin hebben. En dan nog met een paar fraai uitziende achtbanen erbij moet het wel een topdag worden. Bij de ingang weer de gebruikelijke tassencontrolen en vingerafdruk scans. Toch knap dat het allemaal zo snel doorstroomt.
Voor vandaag is er ook weer onweer voorspeld en dus willen we eerst de grote buitenattracties gaan doen en daarna nog een rondje maken voor de rides die ook in de regen goed te doen zijn. Helemaal achterin het park staat Duelling Dragons, een dubbele B&M achtbaan en die wil ik echt niet missen. Om daar te komen gaan we eerst door het Seuss Landing gebied. In Nederland zijn de boeken van Dr. Seuss nooit erg bekend geworden maar in Amerika kent ieder kind The Cat in the Hat.
Seuss Landing blijkt een vrij groot gebied met attracties als de Caro-Seuss-El draaimolen, The Cat in the Hat darkride en een soort dumbo-molen met de naam 'One Fish, Two Fish, Red Fish, Blue Fish'.

Op veel plaatsen kun je foto's maken in Seuss achtige opstellingen. De figuren uit de boeken lopen ook rond en ook daarmee kun je op de foto.
In het volgende deel komen we Poseidon's Fury tegen. De attractie ziet er aan de buitenkant geweldig mooi uit maar zal de hele dag helaas gesloten blijven. Verder maar weer.
En daar is ie dan: Duelling Dragons. De treinen en de hele omgeving van de baan is gebouwd in drakenthema. Er zijn twee banen: Fire & Ice die elkaar op een aantal punten kruizen. De wachtrij is voornamelijk binnen en is werkelijk schitterend gemaakt. Naarmate we het station naderen wordt het qua theming ook steeds spannender. We kunnen eigenlijk direct instappen maar willen graag voorin en dat duurt wat langer. Maar voor deze baan moet je eigenlijk wel voorin zitten.
Als we uit de achtbaan komen horen we gerommel. Onweer. In de ochtend al. En natuurlijk gaat alles direct sluiten. Een paar tellen later begint het ook weer te storten van de regen. Na een uurtje schuilen wordt het iets beter en gaan we bij Spiderman binnen. Het is een darkride door verschillende scenes met 3D film, rook-, water- en vuureffecten. Daarbij bewegen de wagentje mee. Aan het einde van de rit ben je alle gevoel voor richting wel kwijt. Wat een geweldig goede rit is dit zeg.
Onderweg naar Storm Force Accelerator, wat later een bij ons niet zo'n populaire breakdance blijkt te zijn, zien we dat de Incredible Hulk Coaster weer draait. Volgens het bordje aan de ingang een wachttijd van 15 minuten. Voor first row wachten we ongeveer een half uurtje. De lancering is verrassend snel en direct begint een serie loops en bochten. De hele rit blijft de snelheid er goed in en dat maakt Hulk een intense en erg goede B&M achtbaan.
Als Hulk weer draait zullen de andere attracties het ook wel doen. We gaan dus een tweede rondje door het park maken en komen weer bij Seuss Landing binnen. Cat in the Hat blijkt een erg lange en best leuke rit langs allerlei bekende Seuss figuren en bij iedere scene wordt een rijmpje voorgelezen. Jammer dat we de verhalen niet echt kennen. Buiten komen we de kat in levende lijve tegen dus moeten we even op de foto.
Weer bij Duelling Dragon aangkomen proberen Stephanie en ik de andere draak: Ice. Deze keer niet voorin want bij de andere rijen kunnen we direct instappen. Fire lijkt leuker maar dat was misschien omdat we daar wel voorin zaten. Naast Duelling Dragon staat nog een Vekoma Junior Coaster: Flying Unicorn. Over het algemeen vrij saaie achtbanen maar bij Universal weten ze er met wat aankleding en muziek nog best wat van te maken. De twee treintjes zien er ook leuk uit.
Hellen en Birgit gaan het even wat rustiger aan doen als Stephanie en ik nog een paar rondjes in the Dragons gaan maken. Als er vrijwel geen wachttijd is moeten we daar toch gebruik van maken he. Ik moet er niet aan denken hoelang het wachten is als de wachtrij, hoewel geweldig mooi gemaakt, vol staat. Wat dat betreft hebben we wel de juiste periode gekozen.
De waterattracties zien er ongelovelijk goed uit, maar ook ongelovelijk nat. Intussen weten we dat het niet altijd even lekker is om helemaal soaked verder door een park te moeten lopen. Bovendien hebben we vandaag alweer genoeg water van boven gekregen dus slaan we maar even over.

Wel gaan we nog een keertje Spiderman binnen en ook de tweede keer is die heel indrukwekkend. Ook voor Hulk gaan we nog een keer in de rij. Deze keer helemaal achterin en daar is ie ook flink intens maar gelukkig niet schokkerig. Stephanie heeft een nieuwe nummer 1 achtbaan :o)
Islands of Adventure hebben we nu wel zo'n beetje gezien, op de freefall toren na en omdat de Studio's een uur langer open blijven lopen we daar nog even naartoe. Stephanie wil heel graag de wachtruimte van de Horror Make-up show fotograferen omdat daar allemaal vitrines staan met attributen uit de film Van Helsing. Ik ga Terminator 2 in 3D nog een keer bekijken en ook die show zit geweldig goed in elkaar maar is de tweede keer minder leuk. Jaws bij daglicht is een nieuwe ervaring :o)
Men in Black gaat ook nog een keer op herhaling maar bij E.T. staat een half uur wachttijd dus laten we het er voor vandaag maar bij. Morgen nog een halve dag kijken wat te doen en dan is het alweer tijd om terug te vliegen. Beetje gemengde gevoelens als we aan de terugreis denken. Aan de ene kant willen we natuurlijk wel langer blijven maar aan de andere kant is het ook wel weer even mooi. En de bodem van de portemonnee is ook wel in zicht :o)