Reisschema
 Dag 1: Heenreis
 Dag 2: Shopping!
 Dag 3: Animal Kingdom
 Dag 4: Blizzard Beach
 Dag 5: Universal Studios
 Dag 6: Geen plannen
 Dag 7: MGM Studios
 Dag 8: Universal Studios
 Dag 9: Busch Gardens
 Dag 10: Geen plannen
 Dag 11: Magic Kingdom
 Dag 12: Sea World
 Dag 13: Key West
 Dag 14: Key West
 Dag 15: Magic Kingdom
 Dag 16: Epcot
 Dag 17: Cypress Gardens
 Dag 18: Islands of Adventure
 Dag 19: Cypress Gardens
 Dag 20: Terugreis
 
Dag 4: Disney's Blizzard Beach & Downtown Disney
Vandaag stond Typhoon Lagoon op de agenda maar omdat de bewegwijzering ons in de steek liet zijn we bij Blizzard Beach uitgekomen. Ook niet erg, dan draaien we de waterparken van Disney wel om in het schema. Op de gratis parkeerplaats is het niet al te druk maar alweer wel erg warm. Een dagje in het water dobberen lijkt een welkome verkoeling.
Overal in het park staan stoelen en bedden ter beschikking. Alleen zijn alle bedden al in gebruik. Na een vol rondje te hebben gelopen nemen we maar genoegen met 4 stoelen in de schaduw. Even later komen we toch 2 lege bedden tegen dus die hebben we ook maar ingepikt.
Voor $10 koop je hier een dubbelwandige beker die je de hele dag met allerlei frisdrank en ijs kunt vullen. Voor het hele gezin hoef je maar 1 beker te kopen. Geen geld toch?
Lunchtijd. Bij verschillende kraampjes kun je verschillende soorten lunch krijgen. De dichtsbijzijnde tent heet Avalunch en daar zijn broodjes varkensvlees, hot dogs en kalkoenpoten te krijgen. Die pootjes kalkoen zijn kennelijk nogal populair want die zijn we vaker tegen gekomen. Jammer dat op de kaart niet staat aangegeven welke eettenten er zijn en wat ze verkopen maar de kalkoen is lekker hoor!
Geen waterpark zonder glijbanen natuurlijk. Blizzard Beach is helemaal ingericht als wintersport gebied met dikke pakken sneeuw. In de zomer. De twee hoogste glijbanen zijn Summit Plummet en Slush Gusher. Summit Plummet is de hoogste waterglijbaan in de USA volgens het park zelf en ziet er uit als een skischans. Telkens wanneer iemand de glijbaan afgaat wordt er vanaf de schans een hoeveelheid water gestort. Erg leuk gedaan.
De lazy river gaat het hele waterpark rond. Het duurt even voordat je met 4 personen een band te pakken hebt maar dan is het ook heerlijk ronddrijven. Er zijn verschillende opstapplaatsen waar het dan weer even een druk verkeer is maar de sfeer is uitemate gemoedelijk. Enige probleem is dat je gewoon voelt dat je aan het verbranden bent tijdens het rondje van zo'n 20 minuten.
Er is ook nog een echt zwembad met golfslag. Voor de kleintjes is er een ondiep gedeelte met strand (en dus strandtent met terras) en verderop is het meer dan 2 meter diep. Wel een drukke toestand in zo'n bad maar iedereen die tegen je aanzwemt zegt keurig glimlachend "I'm sorry" en gaat weer verder.
Hier is Summit Plummet nog een keer. Er waren ook gijbanen met banden en bootjes natuurlijk. We hebben twee keer in de rij gestaan voor een baan met 4-persoons bootjes en twee keer bleek de baan storing te krijgen. Wel hebben we nog een aantal andere banen kunnen doen, waaronder een soort bobsleebaan waarin je liggend op je buik op een slee naar beneden gleed.
Toen we allemaal goed verbrand waren zijn we naar Downtown Disney gereden. Dit uitgaanscentrum blijkt uit drie gebieden te bestaan en we hebben daar toch een heel stuk van gezien omdat we van Westside naar Marketplace hebben gelopen.
Onderweg komen we een paar bekende en minder bekende ketens tegen, onder andere Planet Hollywood.
Behalve restaurants, bars en clubs zijn er in Downtown Disney ook vele winkels. De gevels zijn er allemaal prachtig uit maar er zit er eetje tussen die buiten allemaal uit Lego opgebouwde figuren heeft staan. Wat de connectie is tussen Disney en Lego weet ik niet maar het ziet er natuurlijk schitterend uit. In het meer staat een enorme draak.
Graag hadden we willen eten in the Rainforest Cafe. Niet omdat het eten er nu zo geweldig is maar het ziet er van buiten en van binnen supergoed uit. Mede omdat er een aantal andere restaurants geloten zijn is de wachttijd opgelopen tot ruim anderhalf uur wachten en dat gaan we niet meer redden. Een dagje waterpark maakt hongerig en dus zijn we maar verder gaan zoeken voor een happie eten. Misschien dat we hier later nog eens terugkomen en dan van te voren reserveren.
Morgen gaan we naar Universal Studios, het eerste park van de vijf parken waar we met het Orlando FlexTicket naartoe kunnen. Van wat we ervan gehoord hebben moet het erg de moeite waard zijn.